Viskoekjes met gebakken prei en wortelreepjes
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze zacht, giet ze af en laat ze heel goed uitlekken en drogen.
-
2
Pers de limoen uit. Hak de lente-uitjes erg fijn en hou wat ringetjes apart voor de afwerking. Pureer de aardappelen met de vis. Voeg de lente-ui, 1 ei, wat limoensap, peper en zout toe. Meng goed en vorm er kleine koekjes van. Klop het andere ei los. Wentel de viskoekjes door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. Leg in de koelkast tot het bakken.
-
3
Spoel de preiwitten en snij ze in reepjes. Schil de wortelen en snij ze ook in reepjes. Verhit wat olijfolie en stoof de prei en de wortelen zacht met een scheutje water. Kruid met het kerriepoeder, de sojasaus en peper.
-
4
Bak de viskoekjes in een laagje zonnebloemolie krokant. Meng de chilisaus met de mayonaise tot een sausje.
-
5
Serveer de viskoekjes met de gebakken prei- en wortelreepjes en de chilisaus. Werk ze af met de rest van de lente-ui.