Recept

Pavlova met blauwe bessen, bramen en passievrucht

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kunt hier variëren met fruit dat je lekker vindt. Let wel: meringue is nogal zoet, je neemt voor een pavlova dus beter fruit met een licht zure toets zoals braambessen. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 90°C. Maak de meringue. Klop de eiwitten op in de keukenmachine en doe er ⅓ van de suiker bij. Klop verder tot het mengsel begint te glanzen. Voeg nog ⅓ van de suiker toe en klop verder. Voeg de rest van de suiker toe en klop verder tot het eiwit mooi stijf en glanzend is.

  2. 2

    Meng de eetlepel suiker met het bakpoeder en het maïsmeel, roer er de azijn door en schep dit mengsel door het opgeklopte eiwit.

  3. 3

    Beleg een bakplaat met bakpapier. Schep het eiwit in een mooie cirkel op de bakplaat. Droog de meringue 2.30 uur in de oven. Zet dan de oven uit, zet de ovendeur op een kier of steek er een houten lepel tussen en laat de meringue zo afkoelen in de oven.

  4. 4

    Klop voor de roomlaag de slagroom stijf met de poedersuiker.

  5. 5

    Lepel de slagroom op de meringue. Werk de pavlova af met de blauwe bessen en de bramen, lepel er wat passievrucht over en eindig met de munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pavlova met blauwe bessen, bramen en passievrucht

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!