Recept

Easy peasy cheesecake met frambozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk romig dessert voor veel volk!

Gebruik de koekjes die je in huis hebt. Deze cheesecake is ook lekker met speculoosjes, galettes of digestive koekjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Mix de spritskoeken fijn in de blender en meng er de boter onder. Bekleed een bakblik van 25 x 25 cm met bakpapier en doe er het koekjes-botermengsel in. Maak er een mooie laag van en duw ze aan met de achterkant van een lepel.

  2. 2

    Rasp de schil van de citroen. Meng de roomkaas met de ricotta, de eieren, de suiker, de vanillesuiker en de geraspte citroen­schil.

  3. 3

    Giet het kaasmengsel op de koekjesbodem. Bak de cheesecake 1 uur in de oven.

  4. 4

    Laat de cheesecake nadien afkoelen in de oven en laat hem vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de cheesecake nadien nog minstens 1 uur in de koelkast.

  5. 5

    Hak de witte chocolade fijn. Werk de cheesecake af met de frambozen en de witte chocolade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Easy peasy cheesecake met frambozen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!