Recept

Romige cheesecake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zalige cheesecake... zónder geraffinneerde suiker!

Toptip!

De smeuïgste cheesecake maak je met ingrediënten op kamertemperatuur, zo vermijd je klontertjes in het deeg. Haal alles dus tijdig uit de koelkast. De meeste scheuren in een cheesecake ontstaan doordat de taart te snel afkoelt. Logisch ook: door warmte zet ze uit, koude doet ze weer krimpen. Gaat dit proces te snel, dan ontstaan er scheuren. Laat de cheesecake dus eerst afkoelen in de oven, voor je ’m eruit neemt.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Maak de bodem. Verkruimel de koekjes zeer fijn in een blender (of plet ze in een plastic zakje met een deegrol). Smelt de boter en meng met de koekjeskruimels. Bedek de bodem van een springvorm van 18 à 20 cm diameter met het koekjesmengsel en druk het aan. Laat de bodem even opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Maak intussen de vulling. Splits de eieren. Klop de dooiers op met de Zusto. Voeg de verse kaas toe en klop even verder. Voeg dan het maïszetmeel toe. Halveer het vanille­stokje, schraap er de zaadjes uit en voeg ze toe aan de verse kaas. Meng alles nog even goed door.

  3. 3

    Klop het eiwit op met het zout. Schep het voorzichtig onder het kaasmengsel. Giet de vulling op de koekjesbodem. Bak de cheesecake 35 minuten in de oven. Laat de taart na het bakken met de ovendeur gesloten nog 2 uur afkoelen in de oven. Zet de taart nadien nog enkele uren of een nacht in de koelkast om op te stijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige cheesecake

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!