Recept

Noedelsalade met kippengehakt, puntpaprika en pindadressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eens iets anders dan pastasalade om mee te nemen naar het werk, deze noedelsalade.

bereiding
  1. 1

    Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze afkoelen onder koud stromend water en meng er de maïsolie onder.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het kippengehakt in 10 minuten goudbruin. Schil en rasp de gember en doe die erbij. Pel en pers de knoflook en doe 'm bij het gehakt. roer alles onder elkaar. Pers de limoenen. Breng het gehakt op smaak met de vissaus, de sojasaus en het limoensap.

  3. 3

    Maak de puntpaprika schoon en snij 'm in stukjes. Maak de lenteui schoon en snij die in ringen. Hak de pindanoten grof. Pluk de koriander.

  4. 4

    Maak de dressing. Pers de limoenen. Meng het limoensap met de pindakaas, de sojasaus en de vissaus. Voeg eventueel extra water toe als de dressing te dik is.

  5. 5

    Meng de noedels, het gehakt, de groenten, de koriander en de dressing onder elkaar en werk de salade af met de zwarte sesamzaadjes. Voeg extra chilivlokken toe als je het graag pittig hebt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Noedelsalade met kippengehakt, puntpaprika en pindadressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!