Recept

Limoenpannenkoekjes met ricotta en gegrild zomerfruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een tip van redactrice Natalie: “Maak het extra fancy: voeg nog een lepel maanzaadjes toe aan het pannenkoekenbeslag.”

bereiding
  1. 1

    Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Klop de cottagecheese los met de melk, de ricotta, de eieren, het limoensap, de geraspte limoenschil en de vanille-essence in een kom. Meng er de vanillesuiker, de bloem, het bakpoeder en een snuifje zout onder. Zorg dat je een glad beslag hebt.

  2. 2

    Verhit een likje olie in een pan en schep er een pollepel van het beslag in. Draai het pannenkoekje om als er bubbels verschijnen en de bovenkant bijna gaar is. Bak de pannenkoekjes nog 1 minuut op de andere kant. Herhaal met de rest van het beslag.

  3. 3

    Rasp de schil van de limoen voor de afwerking en pers het sap uit. Klop de ricotta los met de geraspte limoenschil, het limoensap en een beetje honing naar smaak. Maak het zomerfruit schoon en snij het in hapklare stukken. Gril het fruit in een grillpan of op de BBQ. Werk de pannenkoekjes af met véél gegrild fruit en wat ricotta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Limoenpannenkoekjes met ricotta en gegrild zomerfruit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!