Plaatcake met zomerfruit
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter in een steelpannetje of in de microgolf. Klop de eieren los met de kristalsuiker en meng er de gesmolten boter onder. Meng er nadien de zelfrijzende bloem onder en meng tot een glad beslag.
-
2
Vet het bakblik (28 x 20 cm) in met de boter en bestuif het met de bloem. Giet hier het beslag in.
-
3
Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Schil de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in schijfjes. Verdeel de helft van de aardbeien, de mango en de braambessen over het beslag en bak de cake 20 minuten in de oven.
-
4
Haal de cake uit de oven en verdeel er nog extra fruit over. Hou wat fruit apart voor de afwerking. Bak de cake nog zo’n 25 minuten in de oven.
-
5
Laat de cake wat afkoelen en bestrooi hem met de poedersuiker. Werk de plaatcake vlak voor het serveren af met de rest van het zomerfruit.