Salade van gepofte peterseliekrieltjes met spekjes en een gepocheerd ei
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de rode ui en snij hem in ringen. Boen de krieltjes schoon. Leg ze samen met de uiringen in een ovenschaal met een flinke scheut olijfolie, de Provençaalse kruiden en wat zout. Gaar ze 25 minuten in de oven.
-
2
Bak de spekjes in een pan zonder vetstof en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snipper de peterselie. Meng de yoghurt met de mayonaise, de gesnipperde peterselie en de kappertjes.
-
3
Haal de krieltjes uit de oven. Laat de krieltjes even afkoelen en lepel er wat dressing en de spekjes onder.
-
4
Pocheer de eitjes in een hoge kookpot met water en een flinke scheut azijn. Maak met behulp van een lepel een kolk in het water en breek voorzichtig een ei in het midden van de draaikolk. Pocheer het ei 3 à 4 minuten in het water dat je net onder het kookpunt houdt. Herhaal met de andere eieren.
-
5
Serveer de aardappelsalade met een gepocheerd ei. Werk ze af met extra gesnipperde peterselie en geef er de rest van de dressing bij.