Havermoutpizza met artisjok en gegrilde courgette
bereiding
-
1
Maak de bodem. Los de gist op in een beetje water. Meng de havermout met de bloem samen met het gistpapje en de rest van het water, het zout en de olijfolie. Kneed tot een soepel elastisch deeg. Laat het deeg 40 minuten afgedekt rijzen.
-
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de passata en voeg de oregano, het gerookt paprikapoeder, peper en zout toe. Laat op een zacht vuur 15 minuten sudderen.
-
3
Spoel ondertussen de courgette en snij ze in plakjes. Pel en snipper de knoflook. Leg de courgette op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verdeel er de knoflook en wat olijfolie over, kruid ze met peper en zout en rooster ze 15 minuten in de oven.
-
4
Verhoog de oventemperatuur tot 250°C. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Rol het deeg uit tot 4 pizzabodems en leg die op een met bakpapier beklede ovenplaat. Lepel er wat tomatensaus over en verdeel er royaal de courgette, de kerstomaatjes en de artisjok royaal over. Werk de pizza’s af met de mozzarella en bak ze 10 à 15 minuten in de oven. Werk ze na het bakken af met de rucola over en serveer.