Recept

Gamba’s en courgette met knoflookolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk gezonde tapa à la Sandra Bekkari!

Klein maar fijn: minicourgettes zitten vol smaak en bevatten weinig pitjes en water. Je kunt ze perfect grillen.

bereiding
  1. 1

    Maak de gamba’s schoon. Spoel de courgettes en snij ze in lange parten. Pel en pers de knoflook. Pel en snipper de ui.

  2. 2

    Warm de knoflook en de ui in 6 eetlepels olijfolie langzaam op in een steelpannetje. Laat de ui op een zacht vuur garen en karamelliseren.

  3. 3

    Wrijf de gamba’s en de courgette in met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit. Snipper de peterselie.

  4. 4

    Gril de courgetterepen en de gamba’s kort gaar. Breng ze op smaak met geraspte citroenschil, citroensap en de ui-knoflookolie. Werk ze af met de chilivlokken en de peterselie. Geef er de rest van de ui-knoflookolie bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!