Volkorenpasta met ham, venkel en groene asperges
bereiding
-
1
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
2
Maak de asperges schoon. Blancheer de asperges 4 minuten in gezouten water. Giet ze af en laat ze uitlekken.
-
3
Maak de venkel schoon. Snij met een mandoline ¼ van de venkel in flinterdunne plakjes. Snij de rest van de venkel in blokjes. Hou het groen bij voor de afwerking.
-
4
Pel en snipper de sjalot. Fruit ze aan in wat olijfolie. Voeg de venkelblokjes toe en roerbak kort. Blus met de witte wijn en kruid de venkel met peper en zout. Laat ze 8 minuten garen onder deksel. Voeg de erwtjes en de room toe aan de venkel en laat de saus even inkoken. Voeg eventueel wat bindmiddel toe. Breng de saus op smaak met peper en zout.
-
5
Verdeel de uitgelekte pasta over de borden, lepel er de erwtjes-venkelsaus over en werk de pasta af met de groene asperges, de flinterdunne venkel, de hamblokjes en het venkelgroen.