Tiramisu-ijs met speculoos
bereiding
-
1
Verkruimel de speculooskoekies in de keukenrobot. Meng er 2 eetlepels boter onder. Doe de speculoos-botermengeling in een bakblik (19,5 x 11,5 cm) en maak er een mooi gelijke laag van.
-
2
Klop de eiwitten tot schuim. Meng er dan voorzichtig de mascarpone en de suiker onder. Giet er de koffie en de amaretto bij en meng nog even goed door. Lepel het mascarponemengsel op de speculoosbodem en laat het ijs 2 uur opstijven in de diepvries.
-
3
Smelt de chocolade met de rest van de boter. Meng er de room onder.
-
4
Haal het bakblik even uit de diepvries. Giet het chocolade-roommengsel op de bevroren mascarpone en laat het ijs nog minstens 4 uur opstijven.
-
5
Haal het bakblik uit de diepvries. Snij de randen los met een mes en snij plakken van het ijs.