Macaroni met bloemkoolsaus en broodkruim
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal lichtjes in. Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met lichtgezouten water. Giet af en zet even apart.
-
2
Maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes. Pel en plet de knoflook. Kook de bloemkool, samen met de knoflook en het bouillonblokje, in 8 à 10 minuten gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken. Giet de melk bij de bloemkool, mix glad en kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.
-
3
Voeg de geraspte cheddar toe aan de bloemkoolsaus en roer tot de kaas gesmolten is. Voeg ook de gekookte macaroni toe en meng goed.
-
4
Verhit de olijfolie in een pan en doe het broodkruim erin. Bak het op middelhoog vuur goudbruin en knapperig. Verdeel het macaronimengsel gelijkmatig in de ingevette ovenschaal. Bestrooi de bovenkant met het gebakken broodkruim en de oregano.
-
5
Zet de schaal 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de bovenkant van de macaroni goudbruin en knapperig is.