Panzanella met geschroeide schelvis, erwtjes en jonge wortel
bereiding
-
1
Snij het brood in hapklare stukken. Sprenkel er olijfolie over en gril het in de grillpan tot het mooi krokant en goudbruin gebakken is.
-
2
Maak de wortelen schoon, snij ze in grove stukken en blancheer ze, samen met de erwten, een 5-tal minuten in gezouten water. Halveer de pruimen en snij elke helft in 3 plakjes. Gril de pruimen met een klein beetje olie in de grillpan.
-
3
Bak de schelvis goudbruin in een pan met de helft boter en olijfolie.
-
4
Maak een vinaigrette met de ansjovis, de honing, de mosterd, de rodewijnazijn en 6 el maïsolie. Kruid met peper en zout.
-
5
Verdeel de sla en de groenten over de borden, leg er de stukken schelvis op en werk af met de pruimen, de croutons en het basilicum. Druppel er tot slot de vinaigrette overheen en serveer.