Recept

Panzanella met geschroeide schelvis, erwtjes en jonge wortel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Schelvis lijkt heel erg op kabeljauw, maar heeft een iets zachtere structuur. Je kunt kabeljauw echter in elk recept vervangen door schelvis. Ideaal als je wilt verrassen met een wat onbekendere vis van bij ons!

bereiding
  1. 1

    Snij het brood in hapklare stukken. Sprenkel er olijfolie over en gril het in de grillpan tot het mooi krokant en goudbruin gebakken is.

  2. 2

    Maak de wortelen schoon, snij ze in grove stukken en blancheer ze, samen met de erwten, een 5-tal minuten in gezouten water. Halveer de pruimen en snij elke helft in 3 plakjes. Gril de pruimen met een klein beetje olie in de grillpan.

  3. 3

    Bak de schelvis goudbruin in een pan met de helft boter en olijfolie.

  4. 4

    Maak een vinaigrette met de ansjovis, de honing, de mosterd, de rodewijnazijn en 6 el maïsolie. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de sla en de groenten over de borden, leg er de stukken schelvis op en werk af met de pruimen, de croutons en het basilicum. Druppel er tot slot de vinaigrette overheen en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Panzanella met geschroeide schelvis, erwtjes en jonge wortel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!