Recept

Groenten-zadenbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bewaar dit brood à la Pascale Naessens drie tot vier dagen in de koelkast of snij er plakjes van en vries die afzonderlijk in. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm (24 x 8 cm) in en bekleed ze met bakpapier.

  2. 2

    Meng de havermout met het speltmeel, het bakpoeder en het zout. Voeg de olijfolie, de eieren en de plantaardige melk toe. Meng alles goed onder elkaar.

  3. 3

    Schil de wortel en spoel de courgette. Rasp ze allebei. Spoel de spinazie, droog ze goed en hak ze fijn. Voeg de wortel, de courgette en de spinazie toe aan het mengsel. Roer alles goed door elkaar. Giet het beslag in de bakvorm en strik de bovenkant glad met een spatel. Verdeel er de zadenmengeling over.

  4. 4

    Bak het brood 40 à 45 minuten in de oven. Haal het brood uit de oven en laat het enkele minuten afkoelen in de vorm. Verwijder het brood vervolgens voorzichtig uit de vorm en laat het volledig afkoelen op een rooster. Lekker met zachte geitenkaas of cottagecheese en een handvol tomaatjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groenten-zadenbrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!