Recept

Caesar salad met dé ultieme caesardressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieker onder de klassiekers, deze lekker knapperige caesarsalade met kipreepjes, Romeinse sla, kwarteleitjes, broodcroutons en parmezaan. Uiteraard afgewerkt met de ultieme caesardressing op basis van ansjovis, look, citroen, mayonaise en zure room

bereiding
  1. 1

    Spoel en droog de sla, snij ‘m in repen. Kook de kwarteleitjes 2 minuten, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Halveer de eitjes.

  2. 2

    Maak de dressing. Plet de ansjovis. Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de citroen en pers ‘m uit. Meng de mayonaise met de zure room, roer er de knoflook en ansjovis door, voeg de worcestershiresaus en wat citroenschil en -sap toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  3. 3

    Bak de kipreepjes in wat olijfolie goudbruin en gaar in de pan, kruid met peper en zout. Bestrooi met de geraspte parmezaan.

  4. 4

    Verdeel de sla over borden of doe ‘m in een grote kom. Verdeel er de kipreepjes, kwarteleitjes, broodcroutons en bieslook over, werk af met de dressing en de parmezaanschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Caesar salad met dé ultieme caesardressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!