Scampisalade met gegrilde maïs en krokante tortillachips
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Pel en pers de knoflook. Wrijf de maïskolven in met gerookt paprikapoeder, de knoflook en wat olijfolie. Kruid ze met peper en zout en gril ze rondomrond op een hete grill. Laat ze even afkoelen. Zet de kolven rechtop en snij er met een groot mes de korrels af.
-
2
Wrijf de wraps in met olijfolie en bestrooi ze met ras el hanout en zout. Bak ze 10 minuten in de oven of tot ze krokant zijn. Laat ze afkoelen en breek ze in stukjes.
-
3
Verhit een scheutje olijfolie en bak de scampi’s kort op een hoog vuur gaar. Kruid ze met kippenkruiden.
-
4
Spoel de spinazie. Besprenkel de spinazie met citroensap, olijfolie, peper en zout. Spoel de tomaten, snij ze in grove stukken en besprenkel ze met olijfolie, de balsamicoazijn en een snuifje zout. Maak een salade van de spinazie, de tomaat, de maïs, de scampi’s en de basilicumblaadjes en werk ze af met de tortillachips.