Recept

Parelcouscoussalade met venkel en gebakken zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gooi het groen van groentjes zoals venkel en selder nooit weg, maar gebruik het als extra smaakmaker in je salade. Heerlijk in combinatie met verse kruiden zoals peterselie, munt of koriander.

bereiding
  1. 1

    Kook de couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. Maak de korrels los met een scheutje olijfolie.

  2. 2

    Spoel de Romeinse sla en snij ze in flinterdunne reepjes. Pers de citroen. Maak de venkel schoon, maar laat het groen eraan. Snij ze met een mandoline of scherp mes in heel fijne reepjes of plakjes en besprenkel ze met citroensap.

  3. 3

    Snij de zalmfilet in blokjes. Bak de blokjes op een hoog vuur in een scheutje olijfolie net gaar. Ze mogen vanbinnen rosé zijn. Kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Meng de couscous met de Romeinse sla, de venkel, de muntblaadjes en een scheut olijfolie. Kruid de salade met peper en zout en roer goed om. Serveer ze met de zalmblokjes en werk ze af met de extra munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Parelcouscoussalade met venkel en gebakken zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!