Tomaten-paprikasoep met ravioli en opgeklopte ricotta
bereiding
-
1
Pel de uien en snij ze in partjes. Pel en pers de knoflook. Haal de blaadjes van het basilicum en snij de steeltjes grof. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken.
-
2
Fruit de ui met de geperste knoflook glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, de paprika, de steeltjes van het basilicum en 500 milliliter water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten op een zacht vuur koken.
-
3
Mix de soep met de helft van de basilicumblaadjes glad. Breng op smaak met de suiker, peper en zout. Voeg de ravioli toe en kook nog 5 minuten verder.
-
4
Mix de ricotta glad en kruid met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen en serveer ze met een lepel opgeklopte ricotta en de rest van het basilicum.