Hertenbiefstuk met peertjes en peterseliewortel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de peterseliewortels, verwijder de uiteinden en halveer ze in de lengte. Spoel de peren, halveer ze in de lengte. Besprenkel met olie en leg alles op een bakplaat met bakpapier. Zet 20 minuten in de oven.
-
2
Laat in de tussentijd de fond met 2/3 verdampen. Voeg de peperbolletjes toe en haal de pan van het vuur. Laat trekken.
-
3
Schroei de hertenbiefstuk snel toe in een pan met een beetje boter en olijfolie. Bak volgens de gewenste garing (maar niet té gaar). Kruid met peper en zout.
-
4
Zet de fond terug op het vuur, breng aan de kook en haal het pannetje van het vuur. Monteer de saus met de in blokjes gesneden boter, klop ze hierbij flink op. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
-
5
Serveer de hertenbiefstuk met de peterseliewortel en de peertjes, overgoten met wat van de pepersaus.