Pilav met aubergine en kalfsgehakt
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Smelt een klontje boter in een pan en fruit er de ui en de knoflook in. Voeg de rijstkorrels toe en roer goed tot ze glazig zijn. Kruid de rijst met peper, zout en de helft van de specerijen. Voeg 600 milliliter water en het kippenbouillonblokje toe en laat op een zacht vuur koken tot de rijst gaar is. Maak de korrels los met een vork.
-
2
Spoel en halveer de pruimtomaten en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes. Snipper de koriander, de dille en de munt fijn. Schep ¾ van de tomaten met de verse kruiden onder de rijst.
-
3
Spoel en halveer de aubergines en snij ze in blokjes. Verhit olijfolie in een pan en bak het gehakt samen met de aubergineblokjes. Breng alles op smaak met peper, zout, de rest van de specerijen en de granaatappelmelasse. Laat zachtjes karamelliseren.
-
4
Serveer de rijstpilav met het rul gebakken gehakt en werk het gerecht af met de rest van de tomaten, een lepel yoghurt, de extra koriander en de pijnboompitten.