Recept

Indiase curry met scampi’s, peultjes en papadums

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een pittige saus bij heerlijke scampi's!

Wat zijn vadouvan, papadums en curry korma?
• Vadouvan is een Indiase kruidenmengeling met een frisse toets door de smaak van venkelzaad en fenegriek.
• Curry korma is een mild kerriepoeder: voor wie graag kruidig eet, maar niet te pikant.
• Papadums lijken op flinterdunne kruidige crackers of chips. Ze zijn gemaakt van linzen- of kikkererwtenmeel.

bereiding
bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook en de sjalotjes. Spoel de peultjes en de groene paprika en snij de groene ­paprika in fijne reepjes.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een­ wok of diepe pan op het vuur. Stoof de sjalot en de knoflook. Voeg de peultjes en de paprika toe en bak ze enkele minuten. Voeg de scampi’s, de kormakruiden en de vadouvan toe. Meng goed.

  3. 3

    Als de scampi’s bijna klaar zijn, voeg je de Griekse yoghurt en een half glas water toe. Voeg het halve blokje groentebouillon toe en laat nog even pruttelen tot de saus mooi gebonden is.

  4. 4

    Schep de curry in borden en Werk hem af met de erwtenscheutjes, de gefrituurde uitjes en het sesamzaad. Serveer meteen met de papadums.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Indiase curry met scampi’s, peultjes en papadums

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!