Italiaans gehaktbrood met zongedroogde tomaten, tagliatelle en pesto
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de blaadjes van de oregano fijn en snij de zongedroogde tomaten in stukjes. Meng het gehakt met ¾ van de fijngehakte oregano, de tomatenstukjes, de pijnboompitten, de parmezaan en de panko. Kruid het met peper en zout. Rol het met natte handen tot een gehaktbrood.
-
2
Leg het gehaktbrood in een ingevette ovenschotel en bak het 35 à 40 minuten in de oven.
-
3
Maak ondertussen de pesto. Pel de knoflook. Mix het basilicum, de parmezaan, de knoflook, de pijnboompitten en 2 eetlepels olijfolie fijn in de blender. Giet er daarna in een straaltje olijfolie bij, tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Maak de tagliatelle. Pel en snipper de sjalot. Verhit wat olijfolie in een sauspan, fruit de sjalot en blus met de passata. Laat 10 minuten sudderen onder een deksel. Breng de saus op smaak met de cayennepeper, peper en zout. Kook ondertussen de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, laat hem uitlekken en meng hem met de saus.
-
5
Serveer het gehaktbroodje met de pasta en de pesto. Werk af met het extra basilicum en de rest van de oregano.