Recept

Casarecce met romige tomatensaus en homemade zongedroogde tomaten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze pasta met een heerlijke romige saus valt bij iedereen in de smaak.

Lekker extraatje:voor een krokante toets rooster je nog wat zonnebloem- of pijnboompitten om de pasta mee af te werken. Liever vlees erbij? Krokant gebakken pancetta of bacon smaakt hier heerlijk bij.

bereiding
  1. 1

    Maak de saus. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit de ui in de olijfolie in een gietijzeren pan. Laat hem 5 minuten kleuren en voeg dan de knoflook en de tomaten uit blik toe. Roer om, kruid met peper en zout. Laat de saus 15 minuten op een zacht vuur pruttelen onder deksel. Mix de saus, voeg de room toe en laat ze nog even verder pruttelen. Voeg dan het basilicum toe.

  2. 2

    Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat hem uitlekken en roer er voldoende saus door voor een romig resultaat.

  3. 3

    Verdeel de pasta over borden. Leg er de homemade zongedroogde tomaten op en werk hem verder af met de parmezaan en het basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Casarecce met romige tomatensaus en homemade zongedroogde tomaten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!