Bladerdeegtaart met geitenkaas, erwten en munt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg uit en bekleed de taartvorm van 36x10,5 cm ermee. Druk het deeg voorzichtig aan en snij het overtollige deeg aan de randen weg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
-
2
Doe de helft van de erwtjes en de helft van de muntblaadjes in een maatbeker samen met de room en de eieren. Kruid het mengsel met peper en zout en mix het glad.
-
3
Giet het eimengsel voorzichtig in de taartvorm. Snij de geitenkaas in schijfjes en verdeel ze over de taart. Bak de taart 25 à 30 minuten in de oven, of tot de vulling stevig is geworden en de bovenkant goudbruin is.
-
4
Blancheer ondertussen de rest van de erwtjes. Haal de taart uit de oven en laat ze een paar minuten rusten. Verdeel de geblancheerde erwtjes over de taart en werk ze af met de rest van de munt.