Aziatische pompoensoep met kip
bereiding
-
1
Schil en rasp de gember. Maak het pepertje schoon en snij het in stukjes. Pel en pers de knoflook. Doe de gember, de chilipeper, de knoflook en het paprikapoeder in een vijzel of keukenrobot. Voeg er de neutrale plantaardige olie bij en stamp of mix tot een pittige pasta.
-
2
Breek de stengels citroengras. Verhit de sesamolie in een pan, voeg de pittige pasta en de stengels citroengras toe en roerbak. Voeg de pompoenblokjes toe. Blus dan met de kokosmelk, verbrokkel er het kippenbouillonblokje bij en voeg 500 milliliter water en het sap van de limoenen toe. Laat 15 minuten zacht koken. Verwijder het citroengras en mix de soep fijn.
-
3
Snij de kip in reepjes. Maak de stronkjes paksoi schoon en snij ze in repen. Halveer de oesterzwammen. Bak de kippenreepjes, de oesterzwammen en de paksoi in een wok in een bodempje arachideolie. Kruid alles met peper en zout.
-
4
Verdeel de soep over de kommetjes en werk ze af met de gewokte kip en groenten. Strooi er de koriander en de sesamzaadjes over.