Pommes duchesse van broccoli
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 minuten de broccoli-roosjes toe en kook ze mee tot ze zacht zijn. Giet de aardappelen en de broccoli af, schud ze even goed op en laat ze goed uitlekken.
-
2
Pureer de gekookte aardappelen en de broccoli samen in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde puree.
-
3
Klop in een aparte kom de eieren los en voeg de geraspte parmezaan, het paneermeel en de gesmolten boter toe. Kruid het mengsel met peper, zout en de nootmuskaat. Meng goed. Voeg de aardappel-broccolipuree toe aan het eiermengsel en meng alles grondig tot je een homogene massa hebt.
-
4
Schep de puree in een spuitzak met een stervormige spuitmond en spuit kleine rozetten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pommes duchesse 20 à 25 minuten in de oven.