Winterse pompoensalade met sinaasappel en radicchio
bereiding
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de butternut en snij hem in halve maantjes van 1,5 cm dik. Leg de schijfjes pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en kruid ze met peper en zout. Rooster de pompoen 20 minuten in de oven. Haal de pompoen uit de oven en laat hem afkoelen.
-
2
Maak intussen de vinaigrette. Meng de balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie en de honing en kruid de vinaigrette met peper en zout.
-
3
Rooster de pompoen-pitten in een droge pan. Halveer de granaatappel en maak de pitjes los. Scheur de blaadjes radicchio los en schik ze op een grote schaal of plank. Schil de sinaas-appel en snij hem in dunne schijfjes.
-
4
Schik de plakjes pompoen en de schijfjes sinaasappel op de radicchio. Werk de salade af met de pompoenpitten, de granaatappel-pitten en de koriander en overgiet ze tot slot met de vinaigrette.