Carpaccio van zoetzure bietjes met geitenkaascrème
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Wrijf de bietjes schoon. Doe 1 bietje van elke soort in aluminiumfolie, bedruppel ze met wat olijfolie, kruid ze met zout en pof ze 1 uur in de oven.
-
2
Spoel de overige bietjes en snij ze met een fijn mes of een mandoline in dunne schijfjes. Leg elke soort in een apart kommetje en zet ze onder met water. Voeg aan elk kommetje 2 eetlepels wittewijnazijn, 1 koffielepel honing en een snuifje zout toe.
-
3
Spoel de radijsjes en snij ze in schijfjes. Klop de geitenkaas op met de zure room en kruid de crème met peper en zout.
-
4
Haal de bietjes uit de oven, ze zijn gaar als je ze makkelijk kunt doorprikken met een vork. Laat ze een beetje afkoelen en trek de schil eraf. Snij ze in fijne schijfjes.
-
5
Laat de rauwe bietjes per soort uitlekken op wat keukenpapier en schik ze samen met de sneetjes gepofte biet en de schijfjes radijs op de borden. Lepel er wat geitenkaas-crème tussen.
-
6
Hak de pistachenootjes grof en strooi ze over de borden. Kruid de carpaccio met peper en zout, bedruppel hem met wat olijfolie en werk hem af met de zuring en de roze peperbolletjes.