Broccoligratin met amandelen uit de airfryer
bereiding
-
1
Spoel de broccoli en laat ze heel. Snij de amandelen in stukjes. Roer in een kom de room los met het maïszetmeel, peper en zout. Meng in een andere kom het amandelpoeder, de panko en de in stukjes gesneden boter tot een kruimelige massa.
-
2
Zet een kom ijswater klaar. Breng een grote kookpot met veel water aan de kook en doe er de baksoda bij. Blancheer de broccoli 2 minuten, schep ze uit het water met een schuimspaan en dompel ze onmiddellijk onder in het ijswater, zo blijven ze mooi groen. Laat goed uitlekken.
-
3
Snij de broccolistronken in de lengte in grove stukken. Leg ze in het mandje van de airfryer, overgiet met de room en bestrooi ze met de amandelen en het paneermeel. Als je airfryer een draadmandje heeft, moet je de broccoli in ovenvaste schaaltjes doen. Bak 15 minuten op 200°C - afhankelijk van de grootte van je airfryer, in verschillende keren.