Recept

Lamsschouder gevuld met gedroogd fruit, uit de airfryer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een groot stuk vlees in de airfryer braden? Ja, dat kan. Je hebt wel een XXL-model nodig.

bereiding
  1. 1

    Week de abrikozen en de rozijnen in een kommetje warme thee.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Hak de pistaches en de walnoten grof. Snij de bollen knoflook middendoor (zodat de teentjes gehalveerd zijn).

  3. 3

    Laat de abrikozen en de rozijnen uitlekken. Meng ze met de gesnipperde ui, de gehakte noten, peper en zout.

  4. 4

    Kruid de lamsschouder met peper en zout. Schep er de vulling op en rol het vlees strak op. Bind op met keukentouw. Wrijf het vlees in met boter.

  5. 5

    Giet de fond in het mandje van de airfryer en leg er het vlees in. Leg er de gehalveerde bollen knoflook bij. Bak 45 à 50 minuten op 180°C. Draai het vlees elk halfuur om en bevochtig het met het braadvocht.

  6. 6

    Check met een kernthermometer de temperatuur van het vlees: als die 63-68°C bedraagt, is het vlees mooi rosé. Indien de temperatuur nog te laag is, bak je het vlees nog even verder. De baktijd kan variëren naargelang de kracht van je airfryer.

  7. 7

    Rol het vlees in aluminiumfolie en laat het 15 minuten rusten alvorens het in plakken te snijden. Lekker met gebakken aardappeltjes en gestoomde broccolini.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsschouder gevuld met gedroogd fruit, uit de airfryer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!