Lamsschouder gevuld met gedroogd fruit, uit de airfryer
bereiding
-
1
Week de abrikozen en de rozijnen in een kommetje warme thee.
-
2
Pel en snipper de ui. Hak de pistaches en de walnoten grof. Snij de bollen knoflook middendoor (zodat de teentjes gehalveerd zijn).
-
3
Laat de abrikozen en de rozijnen uitlekken. Meng ze met de gesnipperde ui, de gehakte noten, peper en zout.
-
4
Kruid de lamsschouder met peper en zout. Schep er de vulling op en rol het vlees strak op. Bind op met keukentouw. Wrijf het vlees in met boter.
-
5
Giet de fond in het mandje van de airfryer en leg er het vlees in. Leg er de gehalveerde bollen knoflook bij. Bak 45 à 50 minuten op 180°C. Draai het vlees elk halfuur om en bevochtig het met het braadvocht.
-
6
Check met een kernthermometer de temperatuur van het vlees: als die 63-68°C bedraagt, is het vlees mooi rosé. Indien de temperatuur nog te laag is, bak je het vlees nog even verder. De baktijd kan variëren naargelang de kracht van je airfryer.
-
7
Rol het vlees in aluminiumfolie en laat het 15 minuten rusten alvorens het in plakken te snijden. Lekker met gebakken aardappeltjes en gestoomde broccolini.