Rundergebraad uit de airfryer met rodewijnsaus
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalotten. Wrijf het gebraad in met 20 g boter en kruid royaal met peper en zout.
-
2
Leg het gebraad in de airfryer en bak. 5 minuten op 200°C. Verlaag de temperatuur tot 180°C en bak nog 50 à 55 minuten verder.Check de kerntemperatuur: wanneer deze 63 à 66°C bedraagt, is het vlees mooi rosé. Laat het vlees 15 minuten rusten alvorens het in plakken te snijden.
-
3
Maak terwijl het vlees gaart de saus: laat de rest van de boter smelten in een pan en stoof er de sjalotjes in glazig. Blus met de wijn, breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Giet er de kalfsfond bij, kruid met peper en zout. Laat op zacht vuur 25 minuten inkoken. Bind de saus eventueel bij met het maïszetmeel, opgelost in 2 eetlepels koud water. Zeef de saus.
-
4
Check de kerntemperatuur van het vlees: wanneer deze 63 à 66°C bedraagt, is het vlees mooi rosé. Laat het vlees 15 minuten rusten alvorens het in plakken te snijden. Serveer met de saus en met groenten naar keuze.