Recept

Buikspek met krieltjes en sjalot uit de airfryer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een groot stuk vlees in de airfryer maken? Ja, dat kan! Je hebt wel een XXL-model nodig met een gesloten mandje (geen draadmandje).

 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de airfryer voor op 200°C. Bestrijk het buikspek met olie. Meng in een kommetje het venkelzaad, de fijngehakte rozemarijn, de chilivlokken en het zout. Wrijf hiermee het vlees aan alle kanten in.

  2. 2

    Leg het buikspek in het airfryermandje, met de kant van het zwoerd naar boven, en giet er de kalfsfond bij. Bak het vlees 30 minuten.

  3. 3

    Spoel de krieltjes, halveer ze. Pel de sjalotten en halveer ze in de lengte. Voeg de aardappeltjes en de sjalotten toe aan het vlees en bak nog 30 minuten verder op 180°C. Serveer met groenten naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Buikspek met krieltjes en sjalot uit de airfryer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!