Tortellinisalade met kort gebakken boerenkool, pompoen en kruidige pompoenpitten
bereiding
-
1
Kook de tortellini kort beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en laat ze afkoelen. Besprenkel de tortellini met een scheutje olijfolie en bewaar ze in de koelkast.
-
2
Pel en pers de knoflook. Schil de butternut, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Verwijder de nerven van de boerenkool en snij de bladeren in reepjes.
-
3
Verhit een scheutje olijfolie en bak de pompoenblokjes beetgaar. Voeg de knoflook toe en kruid de pompoen met peper en zout. Haal de pompoenblokjes uit de pan als ze licht goudbruin zijn.
-
4
Voeg opnieuw een scheutje olijfolie toe aan de pan en bak de boerenkool kort aan. Besprenkel ze met een beet¬je citroensap en kruid ze met peper en zout. Haal de pan van het vuur en laat de boerenkool afkoelen.
-
5
Doe de pompoenpitjes met de ras el hanout, de kippenkruiden en 3 eetlepels olijfolie in een steelpannetje en bak ze 1 minuut. Giet ze af, vang de olie op en laat de pitten afkoelen.
-
6
Meng de tortellini met de pompoen-blokjes, de boerenkool, de pompoenpitten en de kruidige olie. Bewaar de salade in de koelkast en haal ze er 30 minuten voor het serveren uit. Werk ze af met de rozemarijn.