Kalfsreepjes met zoetzure rodekool op een bedje van appeltjes
bereiding
-
1
Rasp de rodekool. Doe ze in een kom met de suiker, de kaneel en de gekneusde kruidnagels en meng goed door. Dek de kool af en zet ze 30 minuten in de koelkast. Haal de kruidnagels er na het marineren uit.
-
2
Pel en snipper de ui. Schil 1 appel en rasp hem. Fruit de ui in boter en voeg de geraspte appel toe. Schep er de rodekool onder en giet er de rode wijn bij. Laat ongeveer 25 minuten stoven.
-
3
Kruid het vlees met peper en zout en bak het mooi goudbruin en gaar in boter. Haal het uit de pan en snij het in reepjes. Blus de pan met een scheutje water en de rodewijnazijn en laat de saus inkoken. Roer er tot slot een klontje boter onder.
-
4
Spoel de resterende appel en snij hem in dunne plakjes. Bedruppel de plakjes met het citroensap.
-
5
Verdeel de plakjes appel over de borden en schep hier de rodekool op. Leg er enkele reepjes vlees op en werk de bordjes af met de kervel en de saus.