Recept

Veggieburger met koolsla en groentefrietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een broodje hamburger, maar dan veggie, met extra veel groentjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pastinaak en de zoete aardappel en snij ze in frietjes. Hussel er een scheutje olijfolie onder en kruid met peper en zout. Verdeel de groentefrietjes over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

  2. 2

    Maak de wittekool en de wortelen schoon en rasp ze fijn. Spoel de appel, snij ’m in lucifers en meng ze onder de geraspte kool en wortel. Roer de mayonaise los met de yoghurt, de mosterd, de honing en de wittewijnazijn en kruid met peper en zout. Schep 2/3 van de dressing onder de groenten, zet de rest opzij.

  3. 3

    Pel de rode uien en snij ze in dunne ringen. Bak de burgers in olie goudbruin en krokant. Snij de broodjes open en beleg ze met de koolsla, een hamburger en daarop de rode ui en wat bladpeterselie. Leg de bovenste helft van het broodje erop en prik het vast met prikker met daarop een augurk gespiest. Serveer er de groentefrietjes en de resterende saus bij en werk af met nog wat extra peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Veggieburger met koolsla en groentefrietjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!