Veggieburger met aubergine
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Bak de broodjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
2
Spoel de aubergine en snij 'm schuin in 4 dikke plakken van 1 cm en kruid met peper en zout. Vul een diep bord met melk, een tweede bord met paneermeel en een derde bord met bloem. Wentel de aubergineplakken eerst door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Haal ze dan door de melk en vervolgens door het paneermeel.
-
3
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de aubergineplakken kort goudbruin. Leg ze daarna op een met bakpapier beklede bakplaat. Haal de broodjes uit de oven. Bak de aubergineplakken 15 à 20 minuten in de oven.
-
4
Spoel en halveer de kerstomaatjes. Pel de uien en snij ze in plakjes van 0,5 cm. Gril de plakjes ui kort in een grillpan.
-
5
Snij de ciabattabroodjes open. Gril de snijkanten eventueel kort in een grillpan. Besmeer de onderste helft van het broodje met de hummus, leg daarop de aubergineplakken, de chesterkaas, de ui en de kerstomaatjes. Werk af met wat slascheuten en doe het broodje dicht.