Recept

Gebakken zalm met mousseline van aardappel en aardpeer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkers uit de Thermomix!

Met de Thermomix maak je de smeuïgste puree. Het toestel kookt de aardappelen niet alleen, ze worden dankzij het vlindermolentje ook in één moeite gemixt.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukken. Schil de aardpeer en snij hem in kleine stukken.

  2. 2

    Doe de aardappelen, de aardpeer, de melk en een snuifje zout in de thermomix. Laat ze 30 à 35 minuten garen op 90°C op snelheid 1 tot de groenten volledig zacht zijn. Voeg dan de boter in blokjes, nootmuskaat en peper toe en meng 1 minuut op snelheid 4. Hou de mousseline warm.

  3. 3

    Verhit een scheutje olijfolie en bak de zalmfilet gaar aan beide kanten op een hoog vuur. Kruid hem met peper en zout. Spoel en droog de waterkers.

  4. 4

    Serveer de gebakken zalm met de mousseline en de waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken zalm met mousseline van aardappel en aardpeer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!