Goulash met minimacaroni
bereiding
-
1
Bak de spekblokjes 2 à 3 minuten op middelhoog vuur in een stoofpot. Snij het rundvlees in blokjes en breng het op smaak met peper en zout. Voeg de vleesblokjes toe aan het spek en bak ze rondom bruin.
-
2
Pel en snipper de ui. Maak de paprika’s schoon en schil de aardappelen. Snij ze in kleine blokjes. Maak de rode chilipeper schoon en snij hem in kleine stukjes. Pel en pers de knoflook.
-
3
Voeg de ui, de paprika’s, de aardappelen en de chilipeper toe aan de pan van het vlees. Doe de cayennepeper en het paprikapoeder erbij. Voeg de knoflook toe en bak alles nog ongeveer 5 minuten tot alle geuren vrijkomen.
-
4
Bak de tomatenpuree 1 minuut mee. Voeg dan de bouillon, de tomatenblokjes, de tijm en de laurier toe. Zet het deksel op de pan en laat de soep ongeveer 2 uur zachtjes sudderen. De soep is klaar wanneer het vlees zo mals is dat het uit elkaar valt.
-
5
Voeg de laatste 20 minuten de macaroni toe en laat ze garen in de goulash. Werk de soep af met de peterselie.Lekker met wat zure room erbij.