Filodeegquiche met kip, kaneel en rozijnen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de twee kipfilets in een ovenschaal. Kruid ze met peper, zout en de ras el hanout. Bedruppel ze met een beetje olijfolie en bak ze 25 minuten in de oven.
-
2
Laat de rozijnen intussen wellen in water. Pel de uien en snij ze in halve maantjes. Stoof ze aan in wat olijfolie.
-
3
Haal de kipfilets uit de oven en trek ze met twee vorken in draadjes. Meng er de rozijnen (zonder water), de uien en het kaneelpoeder onder. Hak de blanke amandelen grof en meng ze met de bruine suiker.
-
4
Bestrijk een taartvorm van 27 cm diameter met wat olijfolie. Leg er een vel filodeeg op en bestrijk ook dat met olijfolie. Lepel er wat van de kipvulling en vervolgens wat van het amandel-suikermengsel op.
-
5
Leg er weer een vel filodeeg op en bestrijk dat opnieuw met olijfolie. Maak zo verder laagjes tot de taartvorm vol is. Vouw de randen van het filodeeg naar binnen en bestrijk het geheel nogmaals met olijfolie. Eindig met de amandelschilfers. Zet de quiche 30 à 35 minuten in de oven tot ze goudbruin is.