Recept

Krokante enoki met pittige dip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een hapje, anders-dan-anders. Je maakt dit ook makkelijk vegan door voor vegan mayonaise te kiezen.

bereiding
  1. 1

    Maak de enoki schoon en dep ze goed droog. Snij ze in kleine bundeltjes.

  2. 2

    Maak het beslag. Meng de bloem met het maïszetmeel, het paprikapoeder, het knoflookpoeder, peper en zout. Giet er het water bij en klop tot een beslag zonder klontertjes.

  3. 3

    Verwarm de olie in een diepe pan. Wentel de enoki door het beslag, laat ze goed ­uitlekken en bak de enoki dan in de hete olie goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Maak de dipsaus. Pel en pers de knoflook. Meng alle ingrediënten, doe er een klein scheutje water bij en kruid met peper en zout. Werk de dip af met wat chilivlokken.

  5. 5

    Snij de limoen in partjes. Leg de krokante enoki op een serveerschaal en werk ze af met de sesamzaadjes. Geef er het sausje en de limoen bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krokante enoki met pittige dip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!