Recept

Champignon-zalmgratin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Supersimpel, superlekker.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de shiitake’s in plakjes. Maak de prei schoon en snij de stengels in dikke ­ringen. Pel en pers de knoflook. Snij de zalm horizontaal in dunne plakken.

  2. 2

    Schil de aardappelen en snij ze in plakken van 1/2 cm. Kook de aardappelplakjes 5 minuten in gezouten water. Giet ze af en ze laat goed uitlekken.

  3. 3

    Roerbak de prei 3 minuten in wat boter. Kruid ze met peper en zout. Schep ze uit de pan. Bak nu de shiitake’s met de knoflook een 5-tal minuten in dezelfde pan. Voeg eventueel wat extra boter toe. Kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Klop de room los met de ­eieren, de mosterd en de tijm en kruid het mengsel met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg er de plakjes zalm op. Schep er de prei en de shiitake’s op. Giet er de roomsaus over en eindig met de resterende aardappelschijfjes. Bestrooi de schotel met de panko en de geraspte ­parmezaan. Bak de gratin 35 minuten in de oven. Werk hem af met de extra tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Champignon-zalmgratin

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!