Broccolirijst met scampi’s en slanke currysaus
bereiding
-
1
Pel de knoflook en snipper hem fijn. Snij de wortelen in kleine blokjes. Snipper de lente-uitjes fijn. Hak de pindanoten fijn.
-
2
Verhit de sesamolie in de airfryer en voeg de wortel, erwten, knoflook en het kerriepoeder toe. Voeg dan de broccolirijst en de scampi’s toe. Kruid alles met peper en zout en roer er de sojasaus door. Laat 5 minuten garen op 180°C.
-
3
Maak de saus. Doe een beetje van de melk in een kommetje en meng er het maïszetmeel onder. Doe de rest van de melk in een steelpannetje, samen met het kerriepoeder en 150 milliliter water. Kruid de melk met peper en zout en breng aan de kook. Meng er dan al roerend het maïszetmeelpapje onder en laat het sudderen tot de saus indikt.
-
4
Serveer de geroerbakte scampi-broccolirijst met de currysaus en werk af met de gesnipperde lente-ui en de pistachenoten.