Recept

Scampi’s met tijm-botersaus en knolselderstoemp

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met dit verrassende sausje worden je scampi’s nog beter.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en de knolselder en snij ze in even grote stukken van ± 6 cm. Kook de aard-appelen en de knolselder zacht in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Pureer ze samen en meng er 60 gram boter en een scheutje melk onder. Breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en bak de scampi’s kort aan op een hoog vuur. Kruid ze met peper en zout. Haal ze uit de pan. Rist de tijm. Doe de tijm, de honing en de resterende 120 gram boter in de pan en laat de boter op een zacht vuur smelten.

  3. 3

    Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt en pers er 1 eetlepel sap uit. Voeg de knoflook, de geraspte citroenschil en het citroensap toe aan de gesmolten boter en kruid de saus met peper en zout. Voeg de scampi’s weer toe en warm ze kort even op.

  4. 4

    Serveer de scampi’s in de boter-saus met de puree. Werk het gerecht af met de extra tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampi’s met tijm-botersaus en knolselderstoemp

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!