Wintersalade met krokante zoete aardappel en kip
bereiding
-
1
Spoel de zoete aardappelen en snij ze in schijfjes. Spoel de spruitjes en halveer ze. Leg de aardappelen en de spruitjes in het mandje van de airfryer en kruid ze met peper, zout en een snuifje cayennepeper. Druppel er 2 eetlepels olijfolie over en meng door elkaar.
-
2
Kruid de kipfilets met het kerriepoeder, peper en zout en leg ze op de groenten in de airfryer. Laat alles 22 minuten garen op 180°C.
-
3
Hak de pistachenootjes grof en meng de rest van de olijfolie met het citroensap en de graantjesmosterd.
-
4
Schik de spinazieblaadjes op de borden. Haal alles uit de airfryer en snij de kip in stukjes. Verdeel de spruitjes, de zoeteaardappelschijfjes en de stukjes kip over de borden. Strooi er de fijngehakte pistachenootjes over en werk af met de citroen-mosterd-dressing.