Recept

Pasta e ceci

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lezeres Rina maakt al jaren de Italiaanse kikkererwtensoep van haar mama. Ook dochter Angelica is er dol op.

Rina: “De lekkerste soep is zonder twijfel die van mijn mama, en nu maakt ook mijn dochter ze regelmatig klaar met haar oma. Deze traditionele Italiaanse soep smaakt elke dag.”

bereiding
  1. 1

    Week de droge kikkererwten 1 nacht in 2 liter water met 1 eetlepel bicarbonaat. Giet de volgende dag het water weg.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook. Snipper de peterselie. Breng de kikkererwten met 2 liter water en het bouillonblokje aan de kook. Voeg de knoflook, de peterselie en nog 1 lepel bicarbonaat toe. Laat de kikkererwten minstens 1 uur koken. Voeg eventueel warm water toe als de kikkererwten niet genoeg onderstaan.

  3. 3

    Check na 1 uur of de kikkererwten gaar zijn. Voeg dan de tagliatellenestjes toe en kook ze al dente. Kruid de soep met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta e ceci

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!