Recept

Knapperige koolsalade met gehaktballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een winterse salade... die het ook goed doet als lunch!

bereiding
  1. 1

    Spoel de appel en snij hem in blokjes. Meng de geraspte wortel met de reepjes witte- en rodekool, de rozijnen en de appel. Maak een vinaigrette van de olie, de honing, de mosterd en de wittewijnazijn, kruid ze met peper en zout en verdeel ze over de salade. Laat de salade 15 minuten in de koelkast marineren.

  2. 2

    Maak ondertussen de gehaktballetjes. Pel en snipper de sjalot. Meng het gehakt met de sjalot, het knoflookpoeder, de cayennepeper, peper en zout en rol er 12 balletjes van. Bak de balletjes bruin en gaar in wat boter of olie. Rijg de balletjes op een satéstokje.

  3. 3

    Snij het stokbrood in schuine repen en wrijf ze in met olijfolie. Bak de sneetjes brood kort in een grillpan of 3 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

  4. 4

    Maak de veldsla schoon en verdeel ze over borden. Lepel er in het midden de koolsalade op, leg er een balletjessaté op en serveer er het geroosterde stokbrood bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Knapperige koolsalade met gehaktballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!