Scampi’s in wittewijnsaus met spinazie en pasta
bereiding
-
1
Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Pel en pers de knoflook. Spoel de spinazie en laat ze uitlekken. Verhit wat olijfolie en bak de scampi’s kort aan op een hoog vuur. Kruid ze met peper en zout. Haal de scampi’s uit de pan.
-
2
Stoof de sjalotten en de knoflook zacht in dezelfde pan. Voeg de spinazie toe en laat ze slinken. Blus de spinazie met de witte wijn en de visfond en laat die1 minuut goed inkoken. Kruid de saus met peper en zout. Voeg de room en de dragonblaadjes toe en laat de saus enkele minuten inkoken. Voeg de scampi’s opnieuw toe aan de saus, laat ze even opwarmen en breng ze op smaak met enkele druppels citroensap, peper en zout.
-
3
Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af. Serveer de pasta met de scampi’s in wittewijnsaus en werk hem eventueel af met de parmezaan.