Scampi’s in kruidenroomsaus met krieltjes
bereiding
-
1
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Pel en pers de knoflook. Hak het basilicum, de munt en de bladpeterselie fijn.
-
2
Kook de krieltjes beetgaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze uitlekken. Verhit een scheutje olijfolie en bak de krieltjes op een zacht vuur goudbruin. Kruid ze met zout.
-
3
Verhit een scheutje olijfolie in een andere pan en bak de scampi’s kort aan op een hoog vuur. Kruid ze met peper en zout. Haal ze uit de pan.
-
4
Stoof de sjalot en de knoflook zacht in de pan van de scampi‘s. Blus ze met de kippenbouillon en laat die even inkoken. Voeg de verse kruiden en de room toe en laat nog enkele minuten inkoken. Voeg de scampi’s toe aan de saus en kruid ze met citroensap, peper en zout. Serveer de scampi’s in de kruidenroomsaus met de gebakken krieltjes.