Rucolasalade met geroosterde rodekool, gepekelde appel en brie
bereiding
-
1
Maak eerst de gepekelde appel. Spoel en ontpit de appel. Snij het vruchtvlees met een mandoline of scherp mes in flinterdunne plakjes of reepjes. Doe de appel en het takje rozemarijn in een schone bokaal. Warm alle overige ingrediënten met 150 milliliter water op in een steelpannetje en giet dit over de appel. Dek af en laat enkele uren tot dagen rusten.
-
2
Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de rodekool schoon en snij ze in partjes. Leg de partjes op een bakplaat, besprenkel ze met voldoende olijfolie en kruid ze met de garam masala, de chilivlokken en zout. Bak de rodekool 25 à 30 minuten in de oven of tot ze beetgaar en licht gekaramelliseerd is. Snij de brie in plakjes en leg ze na 15 minuten mee met de rodekool op de bakplaat in de oven.
-
3
Spoel en droog de rucola. Verdeel de rucola over een groot bord. Beleg ze met de geroosterde rodekool, de brie en de gepekelde appel. Werk eventueel af met extra chilivlokken.